Saturday, 28 April 2018

Tekemättömien Toukokuu 2018 ~~~ May of unfinished projects 2018

Toukokuu tuli ja sehän tarkoittaa Tekemättömien Toukokuuta! Kyseessähän on siis historianelävöittäjien vertaistukikampanja vuoden aikana kesken jääneiden projektien valmiiksi saamiseksi ennen toukokuun loppua ja kesän leiri- ja markkinakautta. Tässäpä siis omat tekemättömät, joita olisi tarkoitus saada tehtyä kuun aikana. 

It's May again and it of course means May of Unfinished Projects! May of Unfinished Projects is an campaign for re-enactors and living history nuts to use peer support and group pressure to finish all the unfinished gear-related projects before the beginning of June and summer's event and camp season. Here are my unfinished projects for this May!


Pyhän Birgitan mekko
Aivan klassinen esimerkki siitä, mitä tarkoittaa kun vaate on käyttökunnossa mutta ei valmista nähnytkään. Napinläpiä on huolittelematta, saumavarat valtaosin aivan levällään. On se silti ollut päällä jo (toisen mekon alla), mutta nyt olisi ajatus saada se ihan oikeasti valmiiksi. Ihana vaatehan se on kumminkin.

The St. Bridget dress 
A classic example on how a dress can be in somewhat of a wearable state but *so* far from being actually finished. Some buttonholes are unsewn and seam allowances are mostly whatever. But I have already worn it once (under another dress), and now I'm planning on actually finishing it. It is a lovely garment, after all.

Ei oikeastaan musta vaan sininen. ~~~ Not actually black but blue.
Kuviohan on eri, mutta väri sentään sama. ~~~ The pattern is different but the colour is the same.
Kanssaeläjän hienompi viikinkitunika
Tämähän oli projektina jo viime vuonna! Silloin se kaatui siihen, että sopivaa kuviosilkkiä koristeisiin ei ollut hyvästä yrityksestä huolimatta saatavilla. Mutta nytpä on, eli tekemistä vajaa valmis. Tästä tulee enemmänkin tekstiä kunhan vaate ensin valmistuu.

The companion's fancy viking tunic
A rerun from last year!  At that time it was left unfinished because there was not enough decorative silk for finishing the tunic despite of my good efforts, but now I do have the fabric ready and waiting! I'll post more of this once the garment is ready.


Sinisen viitan värjääminen
Nopeasti tehty. Puoliympyräviitta on valmis itsessään mutta ikävästi epätasaisen värinen, joten uutta väriä kehiin. Jotenkin tykkään muutenkin ajatuksesta että vaate uudelleenvärjätään, onhan se ollut aivan "juttu" jo aikoinaan.

Dyeing my blue cloak
That should be a quick process,  the cloak is ready as it is but unsightly, quite uneven in colour. So a new dye. I like the idea of re-dyeing a garment in general, after all it has been a widely spread practice even during the medieval times.

Punaisen mekon korjaus
Kun yhdestä mekosta tuli kaksi mekkoa! Eli alkujaan tämä punainen oli vuoritettu keltaisella villalla, mutta yhdistelmä oli aivan liian paksu ja painava oikeastaan mihinkään käyttöön. Vuori irralleen, joten nyt on punainen mekko ja keltainen mekko. Keltainen onkin ollut jo käytössä ja se on muutenkin viimeistelty, tälle ei ole ollut käyttötarvetta joten viimeistelyt ovat jäänyt tekemättä. Kissat ovat kyllä tykänneet.

Fixing up my red overdress
When one dress became two dresses! Originally this red dress was lined with yellow wool, but the combination was unpleasantly heavy and thick as it was. So I took off the lining, and now I have a red dress and a yellow dress. The yellow one has been in use already and it's finished and all, but the red one has had no need for use after the separation and the finishing stages have been waiting. Kitties, however, have liked this quite a lot.

No comments:

Post a Comment